Proprietarii Tesla arată cum degradează pielea ecologică cu care sunt tapițate scaunele EV-urilor

De Pavel   |  24 Decembrie, 2021

Distribuie :

Calitatea tapițeriei din piele ecologică folosită pentru modelele Tesla, se pare că nu este atât de fiabilă cum declara anterior Elon Musk. Poze cu degradarea acestui material au fost postate recent de un proprietar Tesla, pe rețelele de socializare.

Pielea ecologică folosită de Tesla este produsă din materie primă artificială sau vegetală. Trebuie să menționăm că acest tip de material este folosit de mai mulți producători, care renunță să sacrifice bovinele pentru confortul oamenilor.

Declarându-se drept cel mai verde producător dintre toți, Tesla a adoptat în mod evident această strategie în urmă cu ceva timp. Mulți proprietari Tesla spun că nu le lipsește deloc pielea naturală și sunt de acord cu tapițeria folosită. Potrivit producătorului, pielea ecologică este mai rezistentă și nu crapă atât de des ca cea naturală. 

Cu toate acestea, se pare că lucrurile nu stau chiar așa de bine. Recent, un membru al clubului Tesla Motors cu nickname-ul gidster99, s-a plâns că pielea de pe scaunul șoferului unui Model 3 pe care îl deține, a început să degradeze și să se umfle, după câteva săptămâni de arșiță. La acea vreme, mașina înregistra un parcurs de numai 6.500 de mile. Bărbatul a mers ulterior la o reprezentanță pentru a cere lămuriri, acolo unde i s-au cerut 1.400 de dolari pentru a soluționa problema.

x
x

 

"După primirea fotografiilor cu mașina defectată, acestea au fost transmise pentru investigații inginerilor noștri, care au declarat că, defectul ar putut surveni în urma folosirii loțiunilor, cremelor de protecție solară, spray-urilor de păr sau geluri, dezinfectante pentru mâini, țigări electronice, produse de curățare sau clor de piscină. Din cauza faptului că problema nu reprezintă un defect din fabrică, nu suntem în măsură să înlocuim scaunul pe garanție”, au declarat reprezentanții Tesla.

La drept vorbind, Tesla nu este singura companie cu această problemă. Pielea artificială este mai predispusă la agresiuni decât cea naturală, motiv pentru care producătorii premium sunt încă dispuși să sacrifice bovinele pentru feedback-ul pozitiv al clienților.