Range Rover Evoque la Dakar

De AutoExpert   |  23 Septembrie, 2011

Distribuie :

Noul Range Rover Evoque la Dakar 2012

Simplu spus, Raliul Dakar este cea mai dificilă cursă de anduranță din lume. Sutele de concurenți participanți la fiecare ediție a acesteia trebuie să îndure condiții meteorologice extreme și drumuri care mai de care mai dificile timp de 14 zile, pe parcursul a peste 9.000 de kilometri.

Dar, spre deosebire de celelalte competiții motorizate, aici nu contează atât de mult cine se clasează pe primul loc, ci ce echipe reușesc să treacă linia de finish cu mașina încă în funcțiune.

Iar cei mai noi participanți la prestigiosul Raliu Dakar sunt britanicii de la Excite Rally Raid Team. Echipa acestora este compusă din Martin Rowe, Andrew Coley și John Hardy, cei trei urmând să alerge prin cele cinci țări care compun traseul competiției în trei exemplare ale noului Range Rover Evoque.

Așa cum era de așteptat, Evoque-urile acestora nu sunt aceleași pe care le poți întâlni în showroom-urile Land Rover, ci vor fi special modificate de RaBe Race Cars ca să reziste vitregiilor Raliului Dakar.

Cele mai notabile modificări ce vor fi aduse celor trei exemplare ale lui Evoque Dakar sunt noul motor turbodiesel de 3 litri cu șase cilindri în linie de proveniență BMW (275CP/650Nm cuplu) și o cutie de viteze automată ZF cu 6 trepte, ce va transmite puterea tuturor celor patru roți motrice încălțate în anvelope BF Goodrich.

Totuși, până la Raliul Dakar 2012 mai e ceva de așteptat, așa că singurul lucru pe care îl putem face acum este să le urăm baftă băieților de la Excite Rally Team și să sperăm că Evoque-urile lor se vor descurca la fel de bine pe teren accidentat cum o face modelul standard prin oraș.