Range Rover Sport SV, cel mai puternic SUV al britanicilor! Dezvoltă 635 CP

De Inna   |  1 Iunie, 2023

Distribuie :

SUV-ul de lux al britanicilor are o nouă versiune de performanță, care la momentul actual, este cel mai puternic din gama Range Rover. Grație unui propulsor V8, noua versiune dezvoltă 635 CP. Mai mult, Range Rover Sport SV primește și tehnologii noi, văzute în premieră la o mașină de serie.

Noul Range Rover Sport SV este cel mai puternic, dar și cel mai avansat tehnologic SUV din istoria mărcii britanice. Exteriorul acestuia primește un pachet vizual agresiv, cu elemente aerodinamice montate sub bara din față și în zona pragurilor, alături de mai multe componente confecționate din fibră de carbon. 

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

O altă noutate la capitolul exterior sunt jantele de 23 de inch, care de asemenea sunt confecționate din fibră de carbon. Aceleași jante sunt disponibile opțional, datorită acestora greutatea totală a mașinii este redusă cu până la 35.6 kg. Roțile ascund și un nou sistem de frânare, cu discuri din carbon ceramică, disponibile și ele opțional.

Vedeta versiunii este propulsorul V8 de 4.4 litri twin-turbo, produs de BMW. Motorul conține și o tehnologie mild-hybrid. Prin urmare, propulsorul dezvoltă 635 CP și un cuplu de 750 Nm. Drept comparație, noul motor aduce un plus de 60 CP și 50 de Nm față de vechiul propulsor V8 de 5.0 litri văzut la Range Rover SVR. Performanțele automobilului confirmă că acesta este cel mai puternic SUV de serie al britanicilor. Astfel, el are nevoie de doar 3.6 secunde pentru a atinge 100 km/h, în timp ce viteza maximă este 290 km/h. 

x
x
x
x
x
x
x
x

O altă premieră pentru o mașină de serie reprezintă suspensia 6D, ceea ce presupune un control pneumatic pentru garda la sol și al tangajului, precum și un control hidraulic pentru amortizoare. Potrivit constructorului britanic, noua suspensie este mai ușoară și oferă un nivel de confort mai ridicat. De menționat că aceasta funcționează în ansamblu și cu alte sisteme avansate ale modelului de performanță, cum ar fi: sistemul inteligent de tracțiune integrală, direcția integrală, vectorizarea cuplului prin frânare, comportamentul dinamic configurabil și diferențialul activ cu blocare pe puntea spate.

Încă o premieră sunt scaunele Body and Soul Seat (BASS). Acestea conțin tehnologie audio senzorială, ce îi permite șoferului și pasagerului din față să simtă vibrațiile venite de la ritmul unei melodii direct în scaun. Totodată, ele pot influența starea de bine a pasagerilor din față prin influențarea variabilității ritmului cardiac. Pentru asta, Land Rover a colaborat cu o universitate din Marea Britanie pentru a crea 6 moduri speciale pentru scaune: Poise, Soothe, Serene, Cool, Tonic și Glow. 

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

Din start, Range Rover Sport SV va fi disponibil doar pentru clienți aleși pe bază de invitație de către Range Rover. Ei vor primi noul model în ediția specială SV Edition One, care aduce sigle speciale la bara de protecție frontală și în interiorul pragurilor. 

Iar ceilalți doritori, vor fi nevoiți să aștepte, din motiv că toată producția planificată pentru un an, a fost deja alocată pentru anumiți clienți.