Richard Hammond își scoate la vânzare colecția de mașini și motociclete

De Pavel   |  28 Iulie, 2021

Distribuie :

Fostul prezentator Top Gear, Richard Hammond, va scoate la licitație colecția personală de mașini și motociclete. Din veniturile câștigate, acesta intenționează să deschidă un atelier specializat în restaurarea mașinilor clasice, activitatea căruia va fi făcută publică prin intermediul unui show televizat.

În total, opt mașini și mai multe motociclete vor fi scoase la licitația care va avea loc pe 1 august.

Hammond a menționat că a fost extrem de dificil pentru el să ia decizia de a vinde bijuteriile din garajul său, pe motiv că toate vehiculele au pentru el o valoare sentimentală, care costă mai mult decât banii pe care îi va putea câștiga. În același timp, celebrul jurnalist spune că, datorită încasărilor va putea readuce la viață mai multe mașini clasice, decât va vinde la moment.

Printre loturile scoase la licitație se numără mai multe motociclete comemorative din seria limitată pe care Hammond a cumpărat-o pentru a 40-a și a 50-a aniversare a sa. De exemplu, Norton Dominator 961Street, lansată într-o ediție de exact 50 de exemplare, sau Moto Guzzi Le Mans Mk1 restaurat în 1977, cu un carenaj unic.

x
x
x
x
x

 

De asemenea, printre mașinile care vor putea fi cumpărate peste câteva zile, se numără unul dintre primele Porsche 911 lansat în 1969, sau cel mai rar Lotus Esprit Sport 350, care este al cincilea dintre cele doar 48 de exemplare construite. În plus, Hammond a decis să se despartă de una dintre moștenirile sale preferate de familie, un Bentley S2 din 1959. Apropo, la aceeași licitație, va fi vândut și SUV-ul de curse Bowler CSP V8 Prototype P1 care folosește designul unui Land Rover Defender clasic.