Rimac va lansa versiunea de producție a lui C_Two mâine, 1 iunie. Hypercarul electric va primi un nume nou

De Sergiu   |  31 Mai, 2021

Distribuie :

Hypercarul electric Rimac C_Two, proiectul inedit al croaților debutează oficial mâine, 1 iunie. Momentul a fost așteptat de fani și jurnaliștii auto deopotrivă timp de câțiva ani, oficialii companiei promițând performanțe inedite. Dar croații au mai pregătit o surpriză pentru marele moment. Aceștia au anunțat că C_Two nu este numele final al modelului, urmând ca în timpul premierei toate cărțile să fie date pe față.

Prototipul lui Rimac C_Two a fost prezentat pentru prima dată sub formă de concept la ediția din 2018 a Salonului Auto de la Geneva. În cei trei ani care s-au scurs din momentul dezvăluirii inițiale, mașina a trecut prin câteva etape de testare, inclusiv crash-teste pentru a îmbunătăți performanțele generale și a apropia proiectul inițial de rigorile producției de serie. 

De menționat că hypercarul este animat de patru motoare electrice care dezvoltă agregat 1.914 CP și 2.300 Nm. Prima sută de kilometri pe oră este atinsă în mai puțin de 2 secunde, iar viteza maximă declarată este de 412 km/h. Autonomia variază în dependență de stilul de condus și poate ajunge până la 550 de kilometri. 

Potrivit croaților, producția totală va fi limitată la 150 de unități, prețul fiecăreia fiind de peste 1.5 milioane de euro.