Rolls-Royce Cullinan are o ediție specială, inspirată din spațiu. Vor fi produse doar 62 de exemplare

De Inna   |  1 Iunie, 2023

Distribuie :

Rolls-Royce a pregătit o ediție specială pentru SUV-ul său de lux. Ediția poartă numele Blue Shadow și drept sursă de inspirație are spațiul cosmic. Oficialii susțin că vor fi produse 62 de astfel de exemplare. 

Prin ediția Blue Shadow, britanicii aduc un omagiu Liniei Karman, aflată la 100 de kilometri deasupra nivelului mării și care reprezintă granița dintre atmosfera Pământului și spațiul cosmic. Numărul de exemplare construite are o legătură strânsă cu Linia Karman. În unitățile imperiale, aceasta se află la 62 de mile deasupra nivelului mării. Astfel, britanicii au decis să dedice câte un exemplar pentru fiecare milă deasupra nivelului mării. 

x
x
x
x

Modelul este finisat în nuanța exclusivă de albastru Stardust, care scoate în evidență culorile straturilor superioare ale planetei noastre. De asemenea, automobilul obține și o grilă vopsită în negru satinat și jante negre lucioase. Totodată, pentru această ediție emblema Spirit of Ecstasy de pe capotă a fost creată cu o imprimantă 3D și confecționată din titaniu. Ulterior, emblema a fost vopsită cu un lac cu tentă albastră foarte subțire. Iar la baza emblemei este sculptată inscripția Blue Shadow.

În habitaclu, se accentuează tranziția de la cerul albastru deschis la întunericul spațiului cosmic. Efectul de culori a fost creat prin utilizarea a 6 straturi de vopsea care combină 5 nuanțe de albastru diferite și puțin negru pentru a crea un efect tridimensional. 

x
x
x
x
x

În premieră, scaunele unui Rolls-Royce conțin tapițerie din piele perforată în forma unor desene artistice, inspirate de planeta noastră așa cum este văzută din spațiu. Perforațiile iau forma norilor, pământului și a oceanelor, care sunt realizate în două dimensiuni. 

x
x
x
x
x

Într-un final, clienții vor obține și o serie de accesorii precum o husă pentru mașină cu desenul văzut la scaune, un set special de bagaje și chiar o machetă a mașinii realizată la scara 1:8, și cu lumini exterioare și interioare funcționale.

De menționat că noul Rolls-Royce Blue Shadow poate fi comandat doar prin intermediul magazinului Private Office.