Rușii vor relua producția automobilelor Moskvich! Anunțul a fost făcut de primarul Moscovei

De Inna   |  16 Mai, 2022

Distribuie :

După ce Renault a decis să-și închidă uzina de la Moscova, primarul capitalei rusești nu a întârziat să vină cu o reacție în acest sens. Sergei Sobyanin a declarat că uzina va trece în proprietatea orașului. 

Serghei Sobyanin a decis să treacă uzina în proprietatea orașului cu scopul reluării producției a automobilelor Moskvich. Acesta a menționat că în prima etapă, vor fi produse automobile dotate cu propulsoare cu ardere internă, iar în perspectivă se va analiza și producția mașinilor cu zero emisii. 

De asemenea, primarul a mai menționat că va încerca să mențină cel puțin o parte a colectivului, care lucra până în prezent. Pentru a realiza toate scopurile propuse, Sobyanin a menționat că în calitate de partener tehnologic va deveni "faimosul" KAMAZ. 

În acest context, am găsit și unele schițe de design realizate de către un designer ucrainean, în 2020, care demonstrează cum ar putea arăta un Moskvich-2140, dacă ar fi construit în prezent. 

x
x
x

Apropo, odată ce Renault și-a închis uzina din Rusia, toate acțiunile grupului francez vor trece în proprietatea Federației Ruse. Atfel, mașinile marca Renault vor fi deservite de către AvtoVAZ.