Scumpirile continuă! Încă două reţele de benzinării au ridicat costul carburanţilor

De Pavel   |  4 Mai, 2021

Distribuie :

Vești triste pentru conducători. După ce săptămâna trecută o companie petrolieră a scumpit benzina A95 până la 20 de lei, ieri, la miezul nopții alte două reţele de benzinării au ridicat costul benzinei și motorinei.

Dacă până astăzi, benzina Standard  A95 costa 19 lei şi 27 de bani, acum aceasta este mai scumpă cu 67 de bani şi costă 19 lei şi 94 de bani. Preţul motorinei a crescut cu 32 de bani şi a ajuns la 16 lei şi 27 de bani. În schimb, costul gazului lichefiat a rămas același, de 11 lei şi 30 de bani.

Amintim, că din luna martie 2019, petroliștii stabilesc singuri prețurile de comercializare cu amănuntul a carburanților. Aceștia, însă, nu trebuie să depășească rata de rentabilitate anuală de 10 procente.

Problema scumpirii carburanților a trezit nemulțumiri în masă a șoferilor, astfe, în luna aprilie, Parlamentul a votat, în lectură finală un proiect de lege care prevede plafonarea preţurilor la carburanţi. Potrivit documentului, acest lucru va fi efectuat în baza unei metodologii elaborate, aprobate și supravegheată de către ANRE.