Siguranța traficului rutier văzută prin prisma unui act de caritate organizat de două cluburi auto (FOTO)

De Inna   |  13 Septembrie, 2021

Distribuie :

Pe 12 septembrie, un club de automobiliști de la noi a organizat o acțiune de caritate îmbinată cu diverse activități, prinvind siguranța traficului rutier, desfășurate în concordanță cu Direcția de Prevenire a INSP și Automobil Club. 

Evenimentul a început cu adunarea tututor doritorilor care au avut posibilitatea de a contribui cu diverse produse pentru copiii de la Centrul de Plasament Temporar "Brândușa", din orașul Hâncești. Inițial, toate automobilele prezente, s-au aliniat într-o coloană organizată și condusă de reprezentanții INSP, și au mers spre municipiul Hâncești. 

Împreună cu toți copiii, participanții au fost găzduiți în Piața Suveranității din Hâncești, unde au avut loc activitățile dedicate siguranței în traficul rutier. Reprezentanții Automobil Club din Moldova au oferit și un simulator ce imita impactul rutier la viteza de 30 km/h, prin care au demonstrat tuturor celor prezenți cât de important este ca centura de siguranță să fie mereu cuplată. 

O altă acțiune importantă pentru șoferi și nu doar, a fost exercițiul de frânare, la care au participat automobile tunate și automobile cu cele mai simple caracteristici tehnice. Fiecare automobil a avut patru de încercări de frânare la viteză diferită: 30 km/h, 60 km/h, 80 km/h și 100 km/h. După fiecare frânare, angajații INSP argumentau dacă manevra este făcută bine, corect și sigur sau invers. Aceste "instrumente" au fost desfășurate pentru a demonstra tinerilor cum poate fi evitat un accident rutier și cum ne asigurăm în traficul rutier.

x
x
x
x
x
x

 

După finalizarea tuturor activităților planificate, automobiliștii împreună cu reprezentanții INSP au mers către Centrul de Plasament Temporar "Brândușa", unde au donat copiilor produse alimentare, haine, jucării și rechizite școlare. 

x
x
x

Evenimentul "Redu tempoul. Grăbește-te încet!" a avut drept scop informarea populației despre importanța respectării regulamentului circulației rutiere și a fost organizat de către BMW Club Moldova împreună cu Automobil Club și Direcția de Prevenire a INSP.