Skoda a anuțat numele primului său SUV electric! Viitorul model va oferi o autonomie de 480 km

De Pavel   |  12 Februarie, 2020

Distribuie :

Compania Skoda a luat în sfârșit o decizie în privința denumirii primului său SUV electric. Constructorul din Mlada Boleslav, anunță oficial că viitorul model va purta numele Enyaq!

Denumirea provine de la numele irlandez Enya, care semnifică "sursa vieții". În procesul de inventare a numelui, Skoda a decis să folosească prima literă E care ne dă de înțeles că este vorba despre un model electric și, litera Q care vorbește despre faptul că noul vehicul face parte din gama SUV-urilor companiei, printre care se numără: Karoq, Kodiaq și Kamiq.

Enyaq va avea la bază platforma modulară Modular Electrification Toolkit (MEB), pregătită de Grupul Volkswagen, dezvoltată în special pentru vehiculele electrice. La exterior, mașina va prelua designul conceptului Vision iV, care a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva în anul 2019.

Versiunea de serie va păstra formele părții frontale a conceptului și anume grila cu bare verticale și banda orizontală luminată, care conectează grila cu farurile Matrix LED.

Enyaq  va fi disponibilă în trei versiuni în funcție de capacitatea bateriei: 49 kWh, 60 kWh și 82 kWh. Ultima dintre acestea va asigura o autonomie de până la 480 de kilometri, calculată conform ciclului WLTP.