Skoda planifică să lanseze un rival pentru modelele premium Mercedes și BMW

De Inna   |  28 Decembrie, 2023

Distribuie :

Skoda Superb RS ar putea fi dotat cu un sistem hibrid destul de puternic. Mai mult, pe lângă faptul că modelul va deveni mai rapid, acesta se va putea deplasa doar pe tracțiune electrică.

Noul Skoda Superb din 2024 ar putea să primească pentru prima dată o versiune RS. CEO-ul mărcii, Klaus Zellmer, a sugerat despre acest lucru într-un comentariu pentru o publicație britanică. Conducătorul Skoda nu a făcut un anunț oficial despre noul model, dar a fost de acord cu afirmația că o astfel de modificare ar permite mașinii să concureze cu modele premium de la Mercedes și BMW.

Versiunile sport RS au apărut în diverse perioade pentru Skoda Fabia, Octavia și Kodiaq, dar Superb nu a avut niciodată o variantă RS. Cu toate acestea, modelul din generația anterioară era disponibil cu un motor turbo de 2.0 litri și 280 CP. 

În Skoda Superb 2024, acest motor produce 265 CP. Cu toate acestea, pentru versiunea RS, se anticipă utilizarea unui sistem hibrid cu un motor turbo de 1.5 litri și un motor electric. În modelul înrudit Volkswagen Passat B9, acesta furnizează 272 CP. 

Noul Skoda Superb RS nu va fi doar rapid, ci și eficient din punct de vedere energetic. În plus, va fi capabil să se deplaseze pe tracțiune electrică. Modelul va include tracțiune integrală, suspensie sport și frâne mărite.

Se așteaptă ca Skoda Superb RS să fie oferit în versiuni liftback și combi. În design-urile conceptuale, mașina prezintă un aspect frontal mai agresiv și elemente exterioare suplimentare.