Știai asta? Cinci motive pentru care salonul din piele poate fi o alegere nepotrivită!

De Pavel   |  31 Ianuarie, 2019

Distribuie :

Tapițeria din piele este o dotare pe care și-o dorește orice șofer la mașina sa, însă dacă vehiculul dumneavoastră nu a fost dotat cu o astfel de opțiune nu e cazul să vă întristați, ba chiar aveți motive de bucurie și imediat vă spunem de ce.

În cepând cu anii 1990 marketologii au început să înfiltreze în capul fiecărui automobilist că fiecare șofer care se respectă are nevoie de o mașină cu salonul tapițat în piele, iar dacă scaunele automobilului tău sunt îmbrăcate în material textil atunci mașina ta este ieftină. Dar haideți să o luăm pe rând...

Pielea de incinge vara chiar dacă stă la umbră!

Da sunt de acord că un interior din piele arată mult mai frumos și bogat, însă uiți de toată frumusețea odată ce te așezi pe scaunul încins pe timp de vară. Ba mai mult, nici nu trebuie să lași neapărat mașina în bătaia directă a soarelui pentru ca temperatura tapițeriei să ajungă la peste 50 de grade Celsius. În cel mai bun caz, un scaun încins poate crea disconfort dar în cel mai rău se poate ajunge chiar și la arsuri locale.

Desigur, producătorii de automobile au încercat să combată acest fenomen cu scaunele și bancheta ventilată, însă această dotare este cam scumpă și nu este propusă pe toate mașinile.

Iarna zici că te-ai așezat pe gheață!

Dacă vara se încinge, iarna este foarte rece, iar puține lucruri sunt mai enervante decât un scaun de mașină rece intr-o dimineață cu temperaturi sub zero. Cu alte cuvinte, pielea este bună doar toamna, primăvara, și în nopțile calde de vară.

Constructorii de automobile au intervenit desigur și în această problemă cu încălzirea în scaune, dar de ce să platești în plus pentru o situație pe care o puteai evita de la început? Plus la asta la unele vehicule încălzirea nu funcționează decât după ce șoferul sau pasagerul se așează pe scaun, care evident este rece.

Un interior de piele miroase foarte bine

Dar știați că de fapt nu pielea miroase, ci chimicalele cu care aceatsa a fost tratată?

Cu siguranta v-ați urcat vreodată intr-un BMW, Audi sau un Mercedes din anii 1990-2000, cu interior din piele, si v-ați îndrăgostit de mirosul specific al interiorului. Da, toți am fost în această situație. Numai ca de fapt te-ai indragostit de soluțiile cu care BMW, Audi și Mercedes tratează pielea, deoarece în stare brută acest material nu miroase deloc frumos.

Un interior din piele este pretentios

În comparație cu o tapițerie din material textil, pe care o cureți periodic cu aspiratorul clasic sau cu cel cu aburi, tapițeria din piele necesită mai multă atenție și mai multe produse de intreținere care respectiv costă mai scump.

În plus, dacă nu o cureți un timp îndelungat, vor aparea urmele de uzură din cauza prafului, sudorii și a mizeriei în general. Tot cu timpul pielea se intărește și vor apărea crăpături din ce în ce mai mari.

Ca sa nu mai vorbim de culorile deschise, cum ar fi bejul sau albul care se pot murdări inclusiv de la blugii pe care îi porti.

Nu toata pielea din interiorul unei masini este naturală

Presiunile organizațiilor care protejează animalele dar și dorinta de a reduce cât mai mult costurile i-au făcut pe constructorii de automobile să caute alternative la tapițeriile din piele naturală. Vorbim aici despre așa numita piele sintetică, sau piele ecologică dacă vreți. Nu este nimic altceva decât un material sintetic, plastic sau poliuretan. Până și producătorii premium precum BMW, Audi sau Mercedes folosesc aceste materiale la modelele aflate în partea inferioară a gamei.

Acum știi care sunt și punctele neplăcute a unui interor de piele, însă alegerea îți aparține. Așteptăm să ne scrieți în comentarii ce interior alegeți voi? Unul frumos și bogat din piele dar cu o mulțime de neajunsuri, sau unul confortabil din material textil care nu vă dă mari bătăi de cap, dar arată cam ieftin.