Te-ai întrebat de ce polițiștii ating mașinile pe care le opresc? Răspunsul e simplu

De Inna   |  20 Martie, 2023

Distribuie :

Probabil ai observat în anumite momente că unii polițiști, în special cei din SUA, ating partea din spate a mașinii pe care o trag pe dreapta. După cum s-a dovedit, acest lucru este o procedură standartă între polițiști, tot pentru siguranța lor. 

Un expert în siguranța traficului rutier, Steve Montiero (SUA), susține că prin această metodă polițiștii își lasă amprentele sale pe mașină. "Când oamenii legii stopează pe cineva în trafic, există o mulțime de proceduri care trebuie respectate, atât pentru siguranța conducătorului auto, cât și pentru inspector", a menționat expertul în siguranță. 

Prin atingere, se demonstrează că inspectorul X a interacționat cu automobilul Y. Pe caroserie rămân amprentele ofițerului, care sunt un indiciu în cazul în care șoferul fuge de la fața locului, sau s-a întâmplat ceva cu polițistul. Un alt motiv este asigurarea că portbagajul este închis. Ar putea suna straniu, însă ofițerii trebuie să se asigure că portbagajul este închis bine și nimeni nu intenționează să iasă de acolo (de exemplu în cazul unui trafic de ființe). 

Mai mult, același Steve Montiere susține că aceasta este doar una dintre multiplele proceduri pe care polițiștii le-ar putea aplica în cazul staționării unui automobil în traficul rutier.