Tesla promite lansarea unui nou model compact în următorii 3 ani. Acesta va costa doar 25.000 $

De Sergiu   |  23 Septembrie, 2020

Distribuie :

Tesla tocmai a anunțat planurile de a produce o mașină electrică de 25.000 de dolari într-un termen de trei ani. Mașina încă  nu are  un nume, dar  unele surse sugerează că ar putea fi numită Tesla Model C, simbolul C venind de la  compact. O altă variantă ar fi ca EV-ul să primească numele Tesla Model 2.

Nu este prima dată când Musk menționează o Tesla mai ieftină, dar în premieră ni se oferă o dată exactă pentru lansarea sa. Preliminar, mașina ae trebui să fie disponibilă în 2023.

Anterior, Elon Musk a declarat:

”Este crucial ca mașina să vină la un preț accesibil. Ce ma deranjează cel mai mut în acest moment este faptul că mașinile noastre nu sunt suficient de accesibile. Trebuie să remediem asta în viitorul apropiat.”

Compacta de la Tesla va fi cel mai probabil destinată anume pieței din Europa, unde cererea pentru astfel de mașini este stringentă, iar ponderea acestor automobile crește constant. Se crede că aceasta va fi proiectată și asamblată la uzina Giga Berlin.

Un EV low-cost de la Tesla ar putea schimba radical modul în care oamenii vor privi de acum încolo mașinile electrice. Acest preț le-ar face cu adevărat competitive fața de modelele analoage echipate cu motoare termice, iar în combinație cu eventualele granturi oferite de statele europene pentru procurarea acestor mașini, acestea ar deveni eventual mult mai accesibil de procurat.