Toyota a prezentat prototipul unui hypercar de 1.000 de cai putere

De Pavel   |  12 Ianuarie, 2018

Distribuie :

Compania Toyota a prezentat recent prototipul hypercarului GR Super Sport Concept, care arată direcţia spre care se va dezvolta gama maşinilor sport al producătorului japonez. Conceptul urmează să debuteze la Salonul Auto de la Tokyo, care îşi va deschide uşile în zilele următoare.

Vehiculul a fost proiectat de subdiviziunea specială a concernului Toyota - Gazoo Racing. La construcţia hypercarului au fost folosite componente împrumutate de la prototipul TS050 Hybrid, care participă la campionatul mondial de curse de anduranţă WEC. Hypercarul a preluat şi motorul prototipului de curse, un benzinar Twin-Turbo, de 2.4 litri volum, cu injecţie directă, care fiind parte componentă a sistemulu hybrid, ajută hypercarul să dezvolte o putere totală de 1.000 CP.

Alte informaţi despre Toyota GR Super Sport, oficialii nu oferă la moment. Aceştia doar au specificat că, cu ajutorul acestui concept au vrut să arate că există posibilitatea de a produce din vehiculele de curse deja existente, sportcaruri în serie.

Mai devreme, cei de la Toyota au declarat pe contul lor de Twitter, că hypercarul GR Super Sport Concept, are toate şansele să participe la cursele "24 Hours Nürburgring" din anul 2018.