Toyota vrea să cumpere de la proprietari noul bZ4X din cauza că îi cad roțile în curbe și în timpul frânării bruște!

De Pavel   |  5 August, 2022

Distribuie :

Tot mai mulți proprietari se plâng de faptul că modelele Toyota nu mai pot fi numite la fel de fiabile cum erau cândva. Noile modele întâlnesc tot mai multe probleme de ordin tehnic, iar dacă să vorbim despre EV-uri situația este dramatică.

Toyota a început să le transmită proprietarilor noului model electric bZ4X oferte de a cumpăra înapoi SUV-ul electric. Totul din cauza unui defect de uzină deosebit de periculos, descoperit aproape imediat după lansarea modelului.

Niponii declară că noul bZ4X și-ar putea pierde roțile în timpul virării în curbe ascuțite, sau atunci când are loc o frânare bruscă!

Drept urmare, mii de mașini electrice recent lansate au mers în service, iar proprietarii celorlalte exemplare vândute sunt sfătuiți să nu le conducă. Oferta celor de la Toyota este adresată celor în cazul cărora nu se pot găsi soluții pentru a remedia problema.

Informații despre oferta neobișnuită lansată de Toyota au apărut pe Reddit. Unul dintre utilizatori a postat o scrisoare în care compania a oferit proprietarilor bZ4X două opțiuni. În primul rând, să păstreze SUV-ul, primid o mașină în schimb și benzină gratuită pentru aceasta, precum și o compensație de 5.000 de dolari și o prelungire a perioadei de alimentare gratuită până în 2024. A doua opțiune este de a returna SUV-ul înapoi producătorului.

Un reprezentant Toyota a confirmat autenticitatea scrisorii, dar a menționat că "condițiile de returnare pot varia în funcție de locația clientului și de alte circumstanțe". Cei care au cumpărat modelul electric la un preț cu mult mai mare decât cel recomandat de producător sunt rugați să contacteze serviciul de asistență.

Toyota a demarat vânzările lui bZ4X în primăvară și doar la două luni distanță a anunțat primul recall. Între timp, au fost livrate cptre service 2.700 de exemplare, dintre care 2.200 în Europa, 260 în SUA, 110 în Japonia și alte 10 în Canada.