Trei tineri riscă până la 10 ani de închisoare pentru furtul a două mașini de pe o stradă din Durlești

De Sergiu   |  7 Aprilie, 2021

Distribuie :

Trei tineri riscă zece ani de pușcărie pentru că au furat două automobile. Cazul a avut loc la finele lunii martie în orașul Durlești.

Polițiștii IP Buiucani au fost sesizați cu privire la incident în dimineața zilei de 29 martie, când un bărbat de 46 de ani a semnalat sustragerea a două unități de transport, estimate la 240.000 lei,  parcate pe str. Balcani or. Durlești,  mun. Chișinău. 

Ofițerii de investigație și urmărire penală  au dispus mai multe acțiuni în vederea stabilirii locului a unităților de transport cât și a suspecților care au comis această infracțiune. În cadrul investigațiilor demarate, polițiștii au stabilit că în comiterea infracțiunii sunt implicați trei indivizi, un minor de 15 ani și doi tineri de 18 și 20 de ani. Doi dintre bănuiți sunt rude cu victima și au avut posibilitatea de a sustrage pe ascuns cheile de la automobile.

Acțiunile suspecților au fost surprinse de camerele de supraveghere care au fixat momentul sustragerii a unităților de transport.

Unitățile de transport au fost depistate de oamenii legii în r. Basarabeasca și Ceadîr-Lunga, ulterior au fost întoarse proprietarului.

În urma măsurilor întreprinse de ofițerii de investigație și urmărire penală suspecții în comiterea infracțiunii au reținuți, iar în cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina. Toți trei nu sunt la prima abatere fiind cercetați penal pentru infracțiuni similare, iar tânărul de 20 de ani se afla în căutare.

Tinerii de 18 și 20 de ani au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție al Direcție de Poliție mun. Chișinău, iar minorul este cercetat în stare de libertate. Pentru fapta comisă ei riscă o pedeapsă  cu închisoare pe un termen de la 5 la 10 ani.