Tu cum îți pregătești mașina de iarnă? Vezi câteva sfaturi de la Low House Garage!

De Inna   |  27 Decembrie, 2022

Distribuie :

Perioada rece a anului este una dintre cele mai dificile pentru posesorii de automobile. Și chiar dacă încă nu am resimțit din plin zăpada și temperaturile joase, în această perioadă, automobilele sunt mult mai vulnerabile. Din acest motiv, mașinile necesită mai multă atenție, întru pregătirea pentru sezonul rece. 

În cel mai banal caz, automobiliștii își pregătesc "prietenii" pe patru roți pentru sezonul rece prin schimbarea anvelopelor, verificarea lichidelor, înlocuirea ștergătoarelor și pregătirea unui kit de bază cum ar fi peria pentru a curăți zăpada de pe mașină, alături de alte unelte necesare. Pe de-o parte, sunt lucruri logice, pe care trebuie să le respecte toți șoferii.

Între timp, în cadrul unei discuții cu Victor Ștefănică, fondatorul Low House Garage am aflat mai multe "secrete", care vor salva automobilul de mulțimea de reagenți, zăpadă și vor preveni apariția unor reacții adverse pe caroserie. Victor afirmă că cea mai bună pregătire a unui automobil pentru iarnă începe cu spălarea caroseriei, a jantelor și continuă cu conservarea acestora cu soluții speciale, care vor preveni oxidarea și alte efecte negative create de reagenți și săruri. 

Una dintre variantele disponibile cu scop de protecție ar fi aplicarea soluțiilor speciale pe elementele de plastic, iar pe caroserie - aplicarea de ceară și soluții anti-ploaie pe geamuri. Datorită acestor factori, automobilul se va menține într-o stare mai bună. Un alt plus din ceară și conservanți ar fi faptul că mașina se va spăla mult mai ușor. Un lucru important de menționat este că în cazul aplicării a unui strat de ceară, personalul de la spălătoriile auto trebuie informat ca automobilul să fie spălat într-un mod mai lejer, fără utilizarea soluțiilor cu concetrat prea mare de alcaline, ce afectează mai multe elemente ale automobilului. 

Referitor la ceară, l-am rugat pe Victor să ne povestească mai detaliat despre plusurile aplicării acesteea pe caroserie. "Ceara este o oportunitate mai ieftină pentru a salva vopseaua de murdăria și reagenții care sunt distribuiți iarna pe drumuri. De asemenea, soluțiile ceramice mai au și protecție UV care protejează vopseaua totalmente. Un alt plus al acestor soluții este că pe perioada a 1-2 ani cât ceramica "lucrează", noi avem 10-15 microni de ceramică deasupra vopselei. Desigur că pe parcursul acestui timp pe mașină oricum mai apar swirl-uri și zgârâieturi, iar ceramica ne permite să polisăm aceste defecte din stratul de ceramică, fără a atinge stratul de vopsea/lac original al mașinii", a relatat fondatorul Low House Garage

Ce se întâmplă dacă nu aplicăm ceară pe caroserie? Din cele relatate de Victor, am înțeles că de obicei, stratul de vopsea are de suferit din cauza razelor UV, care pătrund în stratul de lac și îl ard. Anume din acest motiv putem întâlni mașini mai vechi cu vopsea galbenă și suprafețe mate. O altă consecință ar fi oxidarea vopselei din cauza utilizării a chimiei alcaline și depozitării reagenților pe elementele de caroserie. Prin urmare, putem afirma că ceara are rol de protejare a caroseriei, care este actual atât în perioada rece, cât și în perioada caldă a anului. 

Iar pentru a vă proteja automobilul în perioada rece a anului, puteți apela la serviciile oferite de Low House Garage, în special că puteți face conservarea totală a automobilului într-un singur loc! Iar un alt plus este faptul că după toate procedurile realizate, vă va fi oferit și un certificat de garanție. Iar în perioada sărbătorilor de iarnă, puteți procura și un voucher cadou pentru apropiați!