Un Porsche 550 Spyder de milioane, descoperit după 35 de ani petrecuți într-un container

De Sergiu   |  4 Aprilie, 2021

Distribuie :

Cu vreo câteva săptămâni în urmă, în SUA, a fost descoperit un Porsche 550 Spyder special, unul din puținele pe care le putem vedea în secolul 21. Mașina și-a așteptat momentul de glorie vreme de 35 de ani.

Marea descoperire a fost făcută de americanul Bobby Green, care deși căuta motociclete clasice, a dat peste o comoară mai interesantă, păstrată sub lacăt în districtul Orange din statul California.

Exemplarul în cauză e al 69-lea dintr-o serie de doar 90 exemplare, produse de compania germană vreme de trei ani. După ce a părăsit porțile uzinei din Stuttgart, mașina a ajuns pe pământ american, dar nu în Statele Unite continentale, ci într-un loc ceva mai exotic - Hawaii. Acolo unitatea era folosită în cursele pentru amatori. Al doilea proprietar ar fi cumpărat mașina în 1963, aceasta fiind ulterior restaurată în anii 80. La scurt timp, Porsche-ul a fost ascuns de ochii lumii într-un container de marfă, unde a și fost regăsit, după 35 de ani.

Chiar dacă a petrecut peste trei decenii într-un container, mașina s-a păstrat bine; clima uscată din California a jucat un rol important în salvarea nealterată a exemplarului. 

Porsche 550 Spyder este pus în mișcare de un motor de 1.5 litri volum, care dezvoltă 135 CP, în cuplu cu o cutie de viteze manuală cu cinci trepte. Fiind foarte ușoară, grație caroseriei din aluminiu, agregatul anima Porsche-ul până la viteza de 220 km/h!

Se menționează că exemplarul scos din captivitate și-a găsit deja un nou proprietar - suma achiziției nu este menționată. Se crede însă că aceasta este de ordinul milioanelor de dolari.

 

The find of the century!.... At least for me anyway. And to think it all started by chasing old motorcycles. A...

Publicată de Old crow speed shop pe Vineri, 26 martie 2021