Un studiu demonstrează că nivelul de vânzări a mașinilor termice scade drastic

De Inna   |  13 Martie, 2023

Distribuie :

Unele analize realizate de Bloomberg demonstrează că vânzările de mașini termice au atins un vârf istoric în anul 2017. Printre altele, studiul demonstrează că nivelul vânzărilor de automobile dotate cu motoare termice nu va mai reveni la nivelul de dinaintea pandemiei. 

Odată cu pandemia provocată de Covid-19, producătorii de automobile s-au confruntat cu o serie de probleme, care au afectat industria auto într-un mod deosebit. În aceeași perioadă, clienții s-au orientat pe un alt tip de vehicule. Prin urmare, nivelul de vânzări a automobilelor dotate cu propulsoare termice a scăzut drastic, prioritare fiind cele hibride și electrice. 

Drept exemplu, în 2022, vânzările de mașini termice au scăzut cu circa 20%, și au ajuns la 69 de milioane de unități. Totodată, vânzările de mașini plug-in hybrid au crescut la 2.9 milioane de unități, iar vânzările de mașini electrice la 7.5 milioane de unități.

Preferințele clienților s-au modificat în majoritatea pieților auto: Europa, America de Nord și China. Nivelul vânzărilor de mașini electrice va crește și în India. Iar singurul continent unde va crește nivelul de vânzări al mașinilor cu motoare termice, va fi Africa. Mai mult, specialiștii sunt de părerea că vânzările de mașini termice vor rămâne relativ constante în următorii 3 ani, iar din 2026, vom asista din nou la o scădere.