Unul din 500 de exemplare Mercedes CLK63 AMG Black Series, este vândut în Olanda. Vezi cât costa acesta

De Pavel   |  21 Decembrie, 2017

Distribuie :

Au fost produse în număr de doar 500 de unităţi, înfrumuseţate cu un body kit impresionant care le oferă o imagine de bolid al curselor DTM şi sunt rulate de un fantastic V8 aspirat natural. Este vorba despre Mercedes CLK63 AMG Black Series, unul dintre care a fost recent scos la vânzare în Olanda.

În anul 2007, inginerii Mercedes au proiectat o variantă deosebită a modelului CLK în caroseria C209 pe care au produs-o timp de 2 ani. Vehiculul de performanţă era echipat cu un propulsor V8 de 6.3 litri volum, care dezvolta 507 cai putere. Accelerarea de la 0-100 km/h, al lui CLK63 AMG Black Series durează doar 4.0 secunde, adică cu 0.3 secunde mai puţin decât la modelul CLK63 AMG.

Pe lângă exteriorul impresionant care se laudă cu un set de aripi evazate, un difuzor la bara spate şi jante marca AMG, o atenţie deosebită merită şi habitaclul coupe-ului sport, care a suferit modificări simţitoare. Astfel salonul lui CLK63 AMG Black Series a primit o multitudine de elemente din carbon, scaunde din faţă de tip scoică tapiţate în Alcantara, iar bancheta din spate a fost scoasă pentru a scădea din greutate.

Ei bine, dacă eşti cel ce toată viaţa a visat la acest model de performanţă, trebuie să ştii că ai şansa de a procura unul în Olanda. Având un parcurs de 74.542 de kilometri la bord, acesta arată de parcă ieri a fost scos de pe banda rulantă a uzinii. Totuşi pe cât de bine arată pe atât de scump şi costă. În această ordine de idei ar trebui să ştii că vânzătorul olandez cere o sumă deloc mică aş spune eu, iar mai exact 97.500 euro.

Drept exemplu contra sumei de 97.500 euro, poţi opta pentru un BMW M3 de ultimă generaţie, câteva unităţi de Ford Focus RS sau un model clasic de Ferrari, Lamborghini sau Porsche. Dar dacă totuşi nu eşti convins că maşinile de mai sus te vor face mai fericit şi cu siguranţă eşti sigur că acest Mercedes CLK63 AMG Black Series îşi merită fiecare cent, trebuie să ştii că procurând-ul vei deţine un exemplar cu adevărat special datorită salonului negru care se întâlneşte mai rar printre cele 500 de maşini, ba mai mult vei fi stăpânul unui exemplar, preţul şi valoarea căruia creşte cu fiecare an.