Versiunea cu două uși a lui Jeep Wrangler, nu se va mai comercializa în Europa

De Pavel   |  30 Iunie, 2021

Distribuie :

Veste tristă pentru fanii Jeep de pe Bătrânul Continent. Constructorul anunță că modelul Wrangler în varianta cu două uși nu va mai putea fi comandat în Europa. Ba mai mult, off-road-erul american va putea fi ales de clienți doar cu motorizarea PHEV.

În prezent, Jeep Wrangler este unul dintre liderii în segmentul vehiculelor de off-road și numără o bază mare de clienți la nivel global. Momentan, acesta poate fi comandat atât în versiune cu patru uși, cât și cu două, dar nu pentru mult timp.

Potrivit celor mai recente informații, viitorul lui Wrangler în actuala configurație pe piața din Europa este incert. Standardele de emisii impuse de UE sunt tot mai drastice, iar acest fapt îi obligă pe cei de la Jeep să facă modificări substanțiale în ofertă, astfel că off-road-erul va mai rămâne doar cu motorizarea plug-in hybrid.

Așadar, începând cu anul viitor, Wrangler se va putea alege doar în versiunea PHEV, disponibilă numai în cazul modelului cu patru portiere. Publicația Automotive News Europe susține că, un purtător de cuvând al mărcii a confirmat faptul că Wrangler în caroseria cu două uși, a fost deja scos de pe anumite piețe, inclusiv cea din Franța.

Potrivit statisticilor, circa 30% dintre clienții europeni optează pentru un Jeep Wrangler în două uși. În primele cinci luni ale anului 2021, Jeep a comercializat puțin peste 2.600 de astfel de exemplare pe continentul european.