Vezi cum arată în realitate noul volan neobișnuit, instalat pe Tesla Model S facelift

De Sergiu   |  4 Martie, 2021

Distribuie :

La finele lunii ianuarie, Tesla a prezentat noul Model S facelift, prima actualizare însemnată de la debutul modelului. Cu această ocazie, a fost dezvăluit, printre altele și volanul ce prezintă asemănări izbitoare cu manșa unui aeronave. Forma neordinară a acestuia a stârnit adevărate polemici în cercurile fanilor, înregistrându-se atât păreri pozitive, cât și reacții contra.

Volanul a intrat și în atenția agențiilor internaționale ce reglementează siguranța rutieră, care s-au arătat destul de rezervate de legalitatea utilizării acestuia pe o mașină de serie. 

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) sigură dacă volanul respectă standardele federale de siguranță ale vehiculelor și a cerut informații suplimentare de la Tesla.

În jur de o lună s-a scurs din momentul în care instituția a făcut anunțul, dar până acum  nu au fost oferite careva informații adiționale, iar Tesla păstrează, de asemenea tăcerea. Ar putea aceasta însemna că forma neordinară a volanului nu-i mai deranjează pe inspectorii federali sau că se va renunța eventual la aspectul acestuia? Nu putem ști încă. Chiar și așa, porțiunea superioară lipsă ar putea crea probleme adiționale șoferilor la manevrare, iar în cazul unui accident s-ar putea dovedi periculoase.

Dacă vă întrebați însă cum arată controversatul volan în realitate, vă invităm să vedeți pozele pe viu surprinse de cei de la The Killowats.