Tesla prezintă noul Model S facelift: 1.034 CP, autonomie de 840 km și prima sută în 2.1 secunde

De Pavel   |  28 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Tesla a prezentat Model S facelift, prima actualizare esențială de la lansarea EV-ului în anul 2012. Vehiculul a primit un exterior retușat, un interior complet regândit și o nouă versiune de top cu prefixul Plaid, care oferă 1.034 de cai putere și accelerare de la 0-100 km/h în doar 2.1 secunde. Reprezentanții Tesla insistă că noul lor model este ”mașina cu cea mai rapidă accelerare din toate vehiculele produse vreodată în serie”.

La capitolul design, noul Model S facelift  se diferă prin bare de protecție redesenate, lipsa luminilor de ceață, jante noi și elemente decorative negre în locul celor cromate. Interiorul arată revoluționar! Tesla a decis să scape de volanul standard și să folosească unul de o formă nouă care seamănă cu manșa unui avion. Din păcate, compania evită în acest moment să ofere informații detaliate despre mecanismul de direcție.

Printre alte noutăți de la interior se numără un display central nou cu diagonala de 17 inch și o rezoluție de 2200x1300 pixeli, poziționat de această dată orizontal. Un alt ecran de 12.3 inch stă în fața șoferului, pe post de instrumentar digital. De asemenea, sub consola centrală observăm două nișe pentru încărcarea wireless a smartphone-urilor și mufe USB-C. 

Interiorul a devenit mai spațios datorită scaunelor noi de pe cel de-al doilea rând. În plus, pentru pasagerii de pe bancheta din spate, a fost instalat un ecran tactil de 8 inch. Pe lista de dotări de la interior menționăm un sistem de climatizare tri-zonal și ventilarea scaunelor din față.

Modificări substanțiale întâlnim și la capitolul sistemelor de propulsie. Aici, modelul standard Long Range primește două motoare electrice și tracțiune integrală, unde randamentul crește de la 564 la 679 CP, iar accelerarea de la 0-97 km/h a scăzut de la 3.7 la 3.1 secunde. Cu un singur plin de baterie, această versiune este capabilă să parcurgă 663 de kilometri, față de 647 km cum era anterior, în ciuda faptului că bateria are aceeași capacitate de 100 kWh. Prețul pentru această variantă începe de la 80.000 de dolari.

În locul versiunii Performance a venit Model S Plaid cu trei motoare electrice și o putere totală de 1.034 CP. Acesta este capabil de a accelera de la 0-97 km/h în doar 1.99 de secunde, iar exercițiul 0-100 km/h este efectuat în 2.1 secunde! Viteza maximă este limitată la 322 km/h, iar autonomia declarată ajunge la 628 km. Modelul S Plaid are un preț care începe de la 120 de mii de dolari.

Tesla declară că spre sfârșitul anului, va fi lansată o variantă mai potentă, numită Model S Plaid+, care va oferi o baterie nouă capabilă de o autonomie de 840 km. Tesla acceptă deja comenzi pentru modelul S Plaid+, costul său fiind de 140 de mii de dolari.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x