Vezi cum arată noul Kia Rio!

De Andrei Tabuica   |  1 Septembrie, 2016

Distribuie :

Chiar dacă pînă la deschiderea Salonul Auto de la Paris nu a rămas mult, marii producători nu dau dovadă de răbdare și au început să-și etaleze premierile. Una din ele vine de la producătorul coreean Kia care a prezentat noul Rio.

Noul Kia Rio a crescut în dimensiuni, cu 15 mm în lungime, 5 mm în lățime și cu 10 mm s-a mărit ampatamentul. La capitolul design putem vedea o asemănare cu mașinile germane, în special VW Golf deși producătorul declară că Rio a preluat trăsăturile fratelui său Hyundai i20.

Kia Rio 2017

La capitolul interior, găsim materiale de o calitate mai bună, panou de bord nou și un display de dimensiuni mari care poate comunica cu sistemele Apple CarPlay și Android Auto.

Kia Rio 2017

Partea tehnică nu se cunoaște pentru moment dar se presupune că vom regăsi propulsorul de 1,2 l volum cu puteri cuprinse între 75 și 84 CP. Nu va lipsi din gamă nici propulsorul de 1,4 l volum de 109 CP. Se vorbește că noul Rio s-ar putea alege și cu un motor de 1 l volum turbo aspirat de 100-120 CP. Gama diesel va fi reprezentată de unitatea de 1,1 l de 75 CP sau 1,4 l și 90 CP.

Kia Rio 2017

Din culise am auzit că în plan există și o versiune Sport care va purta indexul GT însă, cu detalii revenim în curînd.