Vezi cum arată probabil cel mai extrem Audi S4 de pe planetă!

De Pavel   |  26 August, 2022

Distribuie :

Specialiștii atelierului american JXB Performance au proiectat un body kit aerodinamic extrem pentru un Audi S4, care implică un eleron de doi metri și un splitter frontal gigantic!

Tunerii declară că ambele elemente nu au doar misiunea de a uimi prin dimensiunile lor, ci sporesc și parametrii aerodinamici ai mașinii, chiar dacă ambele cântăresc în total circa 113 kg.

Pentru crearea acestui proiect, tunerii americani au folosit un Audi S4 standard, căruia i-au înlocuit panourile caroseriei cu unele din fibră de carbon pentru a reduce cu mult greutatea totală. Pe lângă portiere, au fost schimbată capota și ula portbagajului. 

Drept urmare, mașina sport cântărește cu 360 de kilograme mai puțin decât cea standard. Sub capotă se ascunde un motor V8 împrumutat de pe S7, dotat cu două turbosuflante care ajută unitatea de 4.0 litri volum să dezvolte 650 de cai putere. 

Pe lângă eleron și splitter, observăm și un ventilator masiv, care este proiectat să ajute pe cât se poate de eficient sistemul de răcire a motorului. Tot aici, menționăm că a fost modificată suspensia și cutia de viteze, pentru ca mașina să poată să se prezinte exemplar la competiții.

Înainte ca să îmbrace acest body kit extravagant, sportcarul era pregătit pentru curse de autocross în clasa Street Modified. Mașina așa cum o vedeți în imagini, a fost pregătită pentru UMI Performance King of the Mountain, în care nu există cerințe pentru aerodinamica mașinilor.

x
x
x
x
x
x