Vezi cum sună și cum arată noua Toyota Corolla Sport echipată cu un motor tradițional alimentat cu hidrogen!

De Pavel   |  30 Aprilie, 2021

Distribuie :

Săptămâna trecută, Toyota a anunțat că începe testările motorului cu ardere internă alimentat cu hidrogen. Motorul experimental a fost instalat pe hatchback-ul de performanță Corolla Sport și va fi testat în condițiile extreme de curse de anduranță din seria Super Taikyu Series 2021 Powered by Hankook.

Înainte de startul competiției, niponii au publicat un material video scurt în care putem auzi sunetul eșapamentului noului sistem de propulsie revoluționar!

Deja se cunoaște că noul sistem de propulsie folosește la bază o unitate turbo în trei cilindri de 1.6 litri volum împrumutată de la Toyota GR Yaris, care a primit o serie de modificări a sistemului de alimentare și injecție. În locul rezervorului de benzină, se utilizează unul special din material compozit cu mai multe straturi, în care este stocat hidrogenul la o presiune de 700 bari! Combustibilul este produs la fabrica locală Fukushima Hydrogen Energy Research Field, una dintre cele mai mari stații de producție a hidrogenului ecologic din lume.

x
x

 

La volanul bolidului a fost urcat pilotul Toyota Gazoo Racing Team Zent Cerumo, Hiroaki Ishiura, care după câteva ture s-a împărtășit cu impresiile sale.

"Nu mă așteptam la asta, dar se simte la fel ca o mașină cu un motor obișnuit. Iar dacă nu mi s-ar fi spus inversul, aș fi crezut că este adevărat”,  a declarat pilotul nipon.

Japonezii au reușit să păstreze sunetul caracteristic al unui motor cu ardere internă a unui vehicul de performanță înaltă,  ceea ce este deosebit de important pentru mașinile sport, în timp ce emisiile nocive au fost reduse la aproape zero.