(VIDEO) BMW scoate la lumină un concept secret din anii 2000, cu elemente de X5 și Z4

De Sergiu   |  4 Iunie, 2021

Distribuie :

BMW a decis să scoată în lumina reflectoarelor o filă din trecutul propriu, prezentând un concept inedit ținut secret vreme îndelungată. În cel mai nou video de la BMW Group Classic, ramura care se ocupă cu istoria constructorului, este dezvăluit un proiect cum nu s-a mai văzut.

Conceptul este numit ICE, și nu, numele nu-i vine de la Internal Combustion Engine ( engl. motor cu combustie internă), ci e o abreviere de la Integrated Concept Engineering, fapt ce atestă conlucrarea designerilor și a inginerilor cot la cot pentru a combina aspectul cu funcționalitatea. 

Proiectul a fost construit tocmai în 2004, deci nu vă mirați că a fost dezvăluit într-un final, ori concepțiile implementate în acesta nu mai sunt actuale pentru bavarezi, dar pot încă fascina privirile celor împătimiți de liniile futuristice desenate la începutul noului mileniu. 

Partea frontală, chiar dacă poate fi asociată expres unui BMW grație grilelor dedicate în formă de rinichi, prezintă o concepție nouă. În carcasele oglinzilor sunt integrate spoturi luminoase suplimentare, o trăsătură interesantă, dar poate prea nonconformistă. 

Designerii BMW au prevăzut exemplarul unicat cu un capac al portbagajului ajustabil, care potrivit concepției proiectanților, ar permite să transporte în interior obiecte destul de voluminoase, de genul unor biciclete sau schiuri - o soluție perfectă pentru iubitorii de escapade în sânul naturii.  Merită menționat faptul că șasiul a fost împrumutat de la popularul X5, deci conceptul dispune de ADN de SUV.

Interiorul a fost o alegere deloc convențională. Nemții au dotat acest coupe cu pretenții de offroader un habitaclu împrumutat de pe modelul BMW Z4, fiind adăugite două scaune nu tocmai funcționale în rândul doi. 

Chiar dacă în imagini mai apare un concept inedit BMW, dezvoltat în îndepărtatul 1996, acesta nu s-a învrednicit de această dată de atenția moderatorilor. Cine știe, poate în scurt timp vom afla detalii impresionante și despre acesta!