(VIDEO) Drift superb realizat de Rimac C_Two, hypercarul electric de 1.887 CP!

De Sergiu   |  22 Iulie, 2020

Distribuie :

Cum ar fi să conduci un hypercar de aproape 2 mii CP și 2.300 Nm? Minunat! Mai ales când știi că lași în urmă nume cunoscute  de supercar-uri ale constructorilor din întreaga lume! Și mai impresionant este faptul că creația vine din Croația și nu dintr-un stat bine cunoscut pentru mașinile sale.

Iată că compania Rimac a decis să realizeze un scurt teaser în care să prezinte noul lor hypercar în acțiune. Începutul clipului prezintă o discuție a echipei de proiectare în care aceștia se sfătuie dacă merită să limiteze dinamica vehicului prin intermediul computerului sau să testeze potențialul mașinii fără careva ajutor electronic.

Discuțiile se termină când directorul companiei decide să pună la încercare mașina fără careva tehnologii complicate, ci în mod tradițional, direct. Aceasta îi permite șoferului de teste Miroslav Zrnčević să arate performanțele reale ale mașinii! 

Cu siguranță dezvăluirea potențialului nu ar fi fost posibilă fără măiestria șoferului și revoluționarul agregat ce propulsează mașina. Este vorba de cele patru motoare electrice cuplate la un set de baterii de 120 kWh ce permite atingerea primei sute de kilometri pe oră în doar 1.85 secunde și o viteză maximă de tocmai 412 km/h. La asta se mai adaugă și autonomia de 550 km în ciclul WLTP. Cu adevărat impresionant, nu?