(VIDEO) Porsche ne arată cum să facem fotografii incredibile ale mașinii cu smartphone-ul
De Sergiu | 11 August, 2020
Vrei să-ți vinzi mașina sau pur și simplu dorești să faci câteva poze cu ea pentru a-i demonstra atuurile în fața prietenilor, dar ai la dispoziție doar un smartphone? Nu știi din ce perspectivă să formezi cadrul? Porsche vine cu o serie de sfaturi în următorul clip video.Producătorul ne prezintă procesul în practică, folosind un Taycan în acest scop.
În doar 4 minute vom deveni cu toții fotografi auto profesioniști. Să începem, deci!
1.Primul lucru imperativ la formarea unei noi fotografii este focalizarea. Pentru a obține imagini cât mai clare, e necesar să selectați cu degetul zona de focusare pe ecran (în cazul dat mașina) până apare o figură în care este inclusă aceasta. Până a face poza, așteptați clarificarea imaginii.
2. Selectează o locație potrivită. Nimic, (în afară de mașină, desigur) nu influențează calitatea unui cadru ca fundalul ce-l folosim în cadru. La noi în țară, mai specific, ai putea utiliza o zonă cu teren accidentat sau o fâșie forestieră pentru SUV-uri sau un monument, atracție turistică sau vreo parcare mai dichisită pentru autoturisme. Experimentează atât cu poze verticale cât și orientate orizontal în care captezi nu doar vehiculul dar și o parte din mediul înconjurător.
3. Pozează de la diferite înălțimi. Pentru a accentua mașina în general, ai putea să o pozezi de jos, ținând telefonul la nivelul solului, aceasta va părea astfel mai impunătoare. La polul opus, ai putea capta imagini de la înălțime pentru a surprinde toate detaliile mașinii ( sau dacă ai acoperiș cu vedere panoramică).
4. Folosește lumina. Cel mai bine evidențiază elementele unei mașini lumina naturală, în miezul zilei. Dacă dorești să definești silueta mașinii, n-ar fi rău să ai un apus de soare pe fundal.
5. Detaliile înseamnă totul! Pe final, axează-te întotdeauna pe unele elemente mai mici, dar care au importanță, de genul siglei, blocurilor optice, iar pe interior, textura volanului și a tapițeriei și indicatoarele de bord.
P.S. Un pic de editare magică nu strică nimănui! Photoshop, ACDSee PhotoStudio sau chiar aplicațiile din smartphone. Baftă la fotografiat!