(VIDEO) Povestea Anicăi Popa, prima femeie care a obținut permis de conducere și conducea un Moskvich!

De Inna   |  14 Martie, 2023

Distribuie :

Anica Popa este prima femeie din Dubăsarii Vechi care a obținut un permis de conducere. Prin 1975 femeia și-a cumpărat un Moskvich portocaliu. Deși are 73 de ani, este în stare să conducă și astăzi, doar că a schimbat automobilul pe o motocicletă mică specială pentru bătrâni sau pentru persoanele cu dizabilități, relatează moldova.org.   

Potrivit spuselor femeii, soțul ei a obținut permisul de conducere mai târziu. Iar când se duceau la Chișinău, el se oprea la periferie și o ruga pe ea să conducă prin oraș. Mai mult, ea își amintește Chișinăul de atunci cu mai puțină aglomerație, străzi mai mari și cu un număr de gherete pe marginea drumului mult mai mic. 

Tot ea era cea care avea grijă de deservirea mașinii. Anica Popa și-a amintit de un caz când a mers la cumpărături la un magazin de mobilă: "Atunci se obișnuia femeile să facă cumpărăturile, iar bărbații să aștepte afară lângă mașini. Când am ieșit din magazin, o roată era spartă. Eu îmi ridic roata, scot o zapască (roată de rezervă), o trântesc în pământ să văd dacă-i umflată ghine, o pun la loc, îi dau un picior. Toți bărbații se uitau holbați la mine", povestește ea amuzată.

Femeie susține că te naști așa, fiecare femeie are dragostea sa. "Foarte mult pot femeile!", a concluzionat Anica Popa.