(VIDEO) Volkswagen ID.3 vs Golf Mk8 GTI: truc de marketing, mascat sub forma unei curse

De Sergiu   |  30 Noiembrie, 2020

Distribuie :

Volkswagen ID.3 a făcut furori în industria automobilistică, stârnind interesul multora care, în mod normal, ar fi contrari unui vehicul electric. Pe lângă prețurile sale atractive, este proiectat suficient de bine pentru a-l impresiona chiar și pe Elon Musk . Dar nu este genul de mașină pe care te aștepți să o vezi participând la o cursă de drag și mai ales nu împotriva a ceva la fel de rapid ca un Golf GTI. Cu toate acestea, aceasta este cursa pe care Volkswagen Spania a decis să o facă. 

Mai exact, versiunea ID.3 din imagini este echipată cu un motor electric ce livrează 201 CP și 310 Nm, fiind cea mai potentă iterație a momentului, chiar dacă constructorul plănuiește o variantă R a modelului.

De cealaltă parte se află se află noul Volkswagen Golf GTI Mk8, echipat cu un propulsor turbo de 2.0 litri volum ce dezvoltă 242 CP și 370 Nm.

După cum vă puteți imagina, EV-ul este mai greu decât GTI, ceea ce înseamnă că singurul mod în care poate rămâne competitiv este datorită livrării instantanee a cuplului și a lipsei unei transmisii tradiționale care elimină necesitatea de a comuta treptele între ele. Acest fapt îi permite să se lanseze mai repede decât Golf GTI. Merită subliniat însă faptul că cursa s-a desfășurat pe o distanță mică. Dacă aceasta s-ar fi desfășurat pe un sfert de milă, GTI ar fi avut o șansă mult mai mare de a obține victoria.

Iată de ce toată mișcarea pare mai degrabă o strategie de marketing pentru a promova noul ID.3, și așa extrem de popular, prin impunerea unor condiții inegale pentru Golf GTI. Decizia vă aparține însă vouă!