(VIDEO) Zăpăceală totală! Șoferii americani NU se descurcă într-un sens giratoriu

De Sergiu   |  27 Aprilie, 2021

Distribuie :

Intersecțiile cu sens giratoriu le pot da uneori bătăi de cap șoferilor europeni, îndeosebi celor începători. În SUA situația e și mai gravă, deoarece aceste soluții sunt implementate de autorități mult mai rar. De fapt, pe tărâm american, e mai mare probabilitatea de a întâlni un OZN, nu un sens giratoriu (ironie). Iată de ce unii șoferi americani nu știu nici măcar să intre corect într-un sens giratoriu, darămite să ofere prioritate. 

Imaginile au fost surprinse într-o zonă rurală din nord-estul statului american Kentucky. Sensul giratoriu, primul construit în districtul Rowan, i-a pus în încurcătură pe majoritatea șoferilor americani. Filmarea, realizată prin intermediul unei drone și publicată pe Reddit, a devenit în imediat virală.

Intersecția este traversată zilnic de circa 4.000 de vehicule, iar situațiile periculoase nu au încetat să apară. Mulți șoferi o iau pe banda opusă, chiar dacă sensurile sunt bine delimitate, deplasându-se neregulamenter și riscând să se lovească frontal cu alte automobile.

Acum, autoritățile trebuie să găsească o soluție pentru a-i determina pe șoferi să circule corect în zonă, ori, în situația actuală, un incident grav este iminent.