Viitorul BMW M3, pur electric, ar putea debuta în următorii 4 ani!

De Inna   |  15 Septembrie, 2023

Distribuie :

Potrivit ultimilor informații, viitorul model de performanță al bavarezilor, M3, va fi oferit și în versiunea cu zero emisii, care ar putea debuta în următorii patru ani. Partea bună este că versiunea electrică ar putea fi comercializată alături de cea termică. 

Unul dintre cele mai celebre modele de performanță a bavarezilor, va fi și el supus electrificării. Despre acest lucru a mărturisit Frank Weber, șeful de dezvoltare a produselor din cadrul BMW. Mai mult, într-un interviu recent, Weber a dezvăluit că debutul viitorului M3 electric este programat în următorii 4 ani.

Ca și în cazul altor modele electrice, viitorul M3 electric va avea la bază arhitectura Neue Klasse. Ce ține de versiunea termică, încă nu e momentul să ne facem griji, în contextul în care viitorul M3 electric ar urma să fie comercializat alături de versiunea cu motor termic.

Există probabilitatea ca viitorul M3 să integreze o motorizare nouă, bazată pe propulsorul S58, cu șase cilindri în linie. Aspectul de bază este ca viitorul motor să respecte normele de emisii Euro 7. 

Ce ține de versiunea cu zero emisii, nu se cunosc prea multe detalii. Unele zvonuri afirmă că această versiune ar putea oferi peste 1.000 CP, ce înseamnă dublu mai mult comparativ cu actualul M3 CS, care oferă 550 CP.