Volkswagen a fost acționată în judecată din cauza glumei nereușite de 1 aprilie

De Pavel   |  30 Aprilie, 2021

Distribuie :

Nereușita glumă de 1 aprilie a celor de la Volkswagen, care idica redenumirea constructorului în Voltswagen, amenință producătorul cu consecințe grave. Comisia americană pentru Bursă și Valori Mobiliare a inițiat o anchetă, în care acuză producătorul auto de scumpirea artificială a valorii acțiunilor sale.

În acest moment încă nu există încă informații despre evoluția anchetei. Publicația Der Spiegel scrie că reprezentanța americană Volkswagen, care a publicat informația falsă despre redenumirea mărcii a primit deja o citație din partea Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare și urmează să coopereze cu anchetatorii.

Mesajul potrivit căruia Volkswagen intenționează să se redenumească în Voltswagen pe piața din Statele Unite, s-a răspândit cu viteza lumii în ajunul de 1 aprilie 2021. Mai multe publicații s-au îndoit de veridicitatea informației sugerând că e doar o glumă a oficialilor, în timp ce Volkswagen of America a insistat că este într-adevăr vorba despre un rebranding local, care implică toate modelele electrice.

La o zi după publicarea comunicatului, s-a dovedit că acesta a fost doar un truc de marketing pentru a atrage atenția asupra modelului electric ID.4. Compania a decis să folosească cuvântul "Voltswagen " pentru a accentua rădăcina ”volt”, ce indică spre viitorul electric a constructorului. 

În cele din urmă reprezentanții producătorului auto au recunoscut că gluma a mers prea departe și și-au cerut scuze pentru inducerea în eroare a publicului.