Volkswagen prezintă noua generație Amarok: motor diesel V6 împrumutat de la Ford și design modern

De Pavel   |  7 Iulie, 2022

Distribuie :

După o lungă campanie de promovare care a demarat acum doi ani, Volkswagen prezintă noua generație a modelului Amarok. Pickup-ul va fi oferit în două versiuni de cabină și motorizări preluate de la Ford, după ce s-a înfrățit cu modelul Ranger.

Noul Amarok este mai mare decât generația precedentă, grație platformei T6, cu care o împarte cu actualul Ford Ranger. Astfel, lungimea este egală cu 5.350 mm, ampatamentul 3.270 mm, lățimea este de 1.910 mm, iar înălțimea de 1.888 mm.

x
x
x

 

Noile proporții ale caroseriei îi oferă lui Amarok mai multe abilități în materie de off-road. Acesta va fi capabil să traverseze ape de până la 800 de milimetri adâncime, față de vechiul Amarok, care putea traversa ape adânci de numai 500 de milimetri. 

La fel, a crescut și volumul benei, astfel că acum, Amarok poate transporta încărcături de până la 1.160 kg. Bena poate fi comandată cu o capotă gestionată electronic, cu comenzi de deschidere și închidere de la cheie. Mai mult, noul Amarok poate suporta marfă de până la 350 de kilograme pe plafon.

x
x
x

 

Designul tot a suferit o modernizare vizibilă, respectând limbajul de design folosit pentru Touareg și Tiguan. Partea din față în mod evident este remarcată prin grila generoasă, alături de scutul de protecție și farurile LED. În echipările de top cm ar fi PanAmericana, Aventura sau Style, mașina va fi livrată cu blocuri optice adaptive IQ Light, cu tehnologie LED Matrix.

La capitolul interior, noul Volkswagen Amarok primește un instrumentar digital de bord car este proiectat pe un ecran de 8 inch, prezent în dotarea standard. Opțional, clienții vor putea alege și un afișaj digital de 12 inch, disponibil începând cu echiparea Style.

x
x
x
x

 

Sistemul multimedia are un display orientat vertical de 10 inch standard, sau 12 inch  opțional. Noul sistem multimedia este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Printre alte bunătăți menționăm sistemul keyless access, frână de parcare electronică, sistemul audio premium Harman Kardonscaune reglabile electric pe 10 direcții, și 20 de compartimente de depozitare.

Noul Volkswagen Amarok va putea fi cumpărat cu una dintre 5 motorizări, dintre care 4 sunt diesel. Aici avem un motor de 2.0 litri volum TDI, disponibil în trei versiuni de putere de 150,170 sau 204 CP. Pe unele piețe, cea mai puternică versiune a acestui motor va dezvolta chiar 209 CP.

x
x
x

 

Versiunea de top presupune un motor V6 diesel de 3.0 litri volum, împrumutat de la Ford Ranger. În dependență de țara unde se va comercializa, acesta poate să dezvolte 241 sau 250 CP. 

Totuși cel mai puternic motor de pe noul Amarok este cel pe benzină de 2.3 litri volum care dezvoltă 302 CP. 

Motoarele de 150 și 170 CP vor fi cuplate la o cutie de viteze manuală cu 5 sau 6 trepte sau la o cutie automată cu 8 trepte. Opțional pentru aceste două motoare și standard pentru propulsoarele mai puternice, Amarok este echipat cu o transmisie automată cu 10 rapoarte. Amarok va fi oferit cu tracțiune integrală, temporară sau permanentă.

Noul Volkswagen Amarok este dotat și cu o multitudine de sisteme de asistență. În total, acestea sunt peste 30 la număr, dintre care menționăm un cruise control adaptiv, cameră pentru marșarier, recunoașterea semnelor de circulație, asistent unghi mort și o cameră de 360 de grade.

x
x
x

 

Amarok este echipat și cu un sistem de selectare a tipului de conducere, care presupune șase moduri: Normal, Eco, Slippery, Snow/Sand, Mud/Rut și Tow/Haul.

Noul Volkswagen Amarok va fi construit în Africa de Sud, la uzina din Silverton. Producția modelului va debuta în septembrie 2022.