Volkswagen va decide cel târziu în iunie dacă vinde marca Bugatti celor de la Rimac

De Pavel   |  23 Februarie, 2021

Distribuie :

În toamna anului trecut au apărut mai multe informațiicare spuneau că cei de la Grupul Volkswagen pregătesc o restructurizare serioasă, în cadrul căruia unele mărci din cadrul conglomeratului pot fi vândute. 

În această ordine de idei, brandul Bugatti ar putea fi vândut celor de la Rimac. În prezent, mai multe surse din cadrul companiei declară că tranzacția a fost deja aprobată de șefii Volkswagen și că mai are nevoie de o aprobare din partea Consiliului de Administrație. 

Informații apărute în presa germană au fost comentate recent de Oliver Blume, șeful Porsche AG, companie ce deține 15% din acțiunile Rimac. 

“La ora actuală extinsă discuții intense despre cea mai bună metodă prin care să dezvoltăm Bugatti. Rimac ar putea să joace un rol important în această ecuație. Există mai multe scenarii, dar cred că subiectul va fi tranșat de grup în prima jumătate a acestui an,” a spus Blume. 

Unul dintre scenarii este vânzarea mărcii Bugatti către Rimac, la schimb cu o creștere a pachetului de acțiuni pe care Porsche îl deține în cadrul constructorului croat. În același timp, se vehiculează și ideea prin care Volkswagen ar vinde Bugatti în schimbul tehnologiilor dezvoltate și oferite de producătorul de hypercar-uri electrice. 

Cum stau lucrurile de fapt și care va fi decizia finală, probabil că vom afla deja la începutul verii.