1.000 de încălcări ale RCR, 13 accidente grave și 16 persoane traumatizate. Toate în doar 48 de ore

De Pavel   |  17 August, 2020

Distribuie :

INSP continuă să patruleze drmurile din Republica Moldova pentru a depista șoferii care ignoră Regulamentul circulației rutiere și își permit să conducă cu viteză excesivă sau în stare de ebrietate.

Astfel, oamenii legii informează că, în perioada 15-17 august, cu ajutorul filtrelor desfășurate pe întreg teritoriu țării, au depistat circa 1.000 de încălcări ale RCR, dar au și intervenit în peste 120 de chemări parvenite la numărul 112.

Ca rezultat, în cele două zile de weekend, peste 400 de șoferi au fost depistați depășind limita de viteză admisă, 162 de șoferi conduceau mașinile cu încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, peste 110 conducători auto nu au respectat indicatoarelor de semnalizare rutieră şi de acordare a priorităţii de trecere.

Totodată, 17 conducători auto au fost înlăturați de la volanul mașinii deoarece au fost depistați în stare de ebrietate, iar alții 4 au refuzat să treacă testul alcoolscopic. În toate cazurile, șoferii au rămas fără permisul de conducere până la decizia instanței de judecată.

În același timp, au fost înregistrate 13 accidente rutiere grave, soldate cu 16 persoane traumatizate.