2 angajați a unei fabrici Mercedes sunt acuzați că au luat mită de milioane de euro

De Inna   |  23 Martie, 2023

Distribuie :

Mercedes-Benz s-a pomenit într-un scandal amplu de corupție. Potrivit datelor preliminare, doi angajați sunt acuzați că au luat mită de milioane de euro. Momentan, se realizează cercetări la fabrica din Sindelfingen.

Conflictul cu care se confruntă germanii de la Mercedes, ar putea avea consecințe grave. Deocamdată nu se cunoaște valoarea totală a mitelor luate, însă ar fi vorba despre milioane de euro. În acest ordine de idei, germanii de la Mercedes au depus o plângere împotriva a celor doi angajați. 

Drept urmare, anchetatorii realizat o cercetare la uzina din Sindelfingen, unde au confiscat un telefon mobil și calculator. Mai mult, polițiștii au cercetat și domiciliul unuia dintre angajații acuzați. Potrivit informațiilor existente, totul a pornit la departamentul de achiziții al uzinei, iar metodele prin care cei doi angajați luau mită au fost considerate destul de complexe pentru a necesita o intervenție din partea celor mai buni experți din țară pentru o astfel de infracțiune.

Încă nu au fost răspândite prea multe informații despre acest caz. Indiferent de acest fapt, Mercedes se confruntă cu unul dintre cele mai mari scandaluri de corupție din toată istoria mărcii.