2 versiuni electrice! Bavarezii dezvăluie noi detalii despre viitoarea generație BMW Seria 5

De Inna   |  21 Februarie, 2023

Distribuie :

Potrivit celor mai recente informații, viitoarea generație a lui BMW Seria 5 va primi, în premieră, tocmai două versiuni electrice. Ambele versiuni vor fi denumite i5, iar lansarea noii generații este programată deja în această vară. 

În acest an, BMW Seria 5 va obține cea de-a opta generație, cu numele de cod G60 (varianta sedan). În premieră, noua generație va aduce tocmai două versiuni electrice, comercializate sub numele i5. De asemenea, vor fi disponibile versiuni cu motoare termice și hibride. 

Prima versiune cu zero emisii se va numi i5 eDrive40 și va avea un singur motor electric de 335 CP, care va fi montat pe puntea spate. A doua versiune va fi una mai puternică. Numită i5 M60, aceasta va avea un sistem de propulsie cu două motoare electrice și o tracțiune integrală. În cazul versiunii M60, aceasta va livra 600 CP. 

Din gamă nu vor dispărea motoarele termice și cele hibride. Adevărat este că odată cu noua generație, electrificarea va avea un rol mai important. Potrivit informațiilor existente acum, vor fi lansate cel puțin două versiuni hibride, una cu motor în 4 cilindri și alta cu motor în 6 cilindri. Mai mult, există probabilitatea ca M5 din noua generație să obțină un motor V8 electrificat. 

Dacă să vorbim de partea estetică, noul BMW Seria 5 va avea un design actuliazat, însă familiar. Majoritatea noutăților vor fi la nivel de interior, unde producătorul va instala ecranul curbat de 14.9 inch pentru sistemul multimedia și noul sistem de operare iDrive 8.5, alături de mai puține butoane fizice și mai mult accent pe tehnologie pe bază de inteligență artificială.

Noua generație va fi oferită în caroseria sedan și break. Prezentarea oficială a noilor modele este programată pentru vara acestui an.