Citroën C-Elysée WTCC - noua “jucărică” a lui Loeb

De AutoExpert   |  24 Iulie, 2013

Distribuie :

Citroën C-Elysée WTCC - noua “jucărică” a lui Loeb

Este pentru prima dată când o marcă franceză introduce un model în WTCC, şi, aşa cum ne-am obişnuit deja în ultimul timp, vestea nu vine de la altcineva decât de la Citroen şi megapilotul lor, nonuplul campion mondial în WRC, Sebastien Loeb. Citroen speră să emuleze din succesul înregistrat de Chevrolet Cruze în WTCC şi vine cu modelul C-Elysée WTCC, cu un motor de 1.6 litri Turbo care dezvoltă 380 CP şi 400 Nm şi este cuplat unei transmisii secvenţiale cu şase rapoarte. Toată puterea este trimisă exclusiv punţii faţă cu ajutorul unui diferenţial autoblocant mecanic.

Citroen speră ca un eventual succes în WTCC să stimuleze şi vânzările pentru modelul lor de buget dezvoltat pentru pieţele din ţările emergente. CEO-ul Citroën, Frédéric Banzet, a declarat următoarele despre noul bolid francez: „Alegerea modelului C-Elysée ca bază pentru maşina noastră din WTCC reflectă clar intenţia noastră de a folosi motorsportul drept sprijin pentru dezvoltarea în plan comercial. Având etape în America de Sud, Maroc, China sau Rusia, calendarul WTCC este cu adevărat global iar prezenţa unui C-Elysée – un model cheie în strategia noastră de dezvoltare – pe pistă, în faţa mulţimilor entuziaste de fani, ar fi un real avantaj.”

Doar 1.100 kg cântăreşte C-Elysée WTCC, care urmează să fie prezentat public la Salonul Auto de la Frankfurt, programat pentru începutul lui septembrie. Noi însă, chiar de pe acum putem fi siguri că acest Citroen este o maşină care va creşte interesul fanilor atât pentru competiţie, cât şi pentru modelul de serie.