Pirelli revine în WRC

De AutoExpert   |  1 August, 2013

Distribuie :

Pirelli revine în WRC

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat că Pirelli va furniza pneuri în sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Raliuri. Producătorul italian va deveni astfel al patrulea furnizor de cauciucuri din competiţie şi se va alătura francezilor de la Michelin, chinezilor de la DMACK şi sud-coreenilor de la Hankook, care echipează maşinile în acest an.

Pirelli a fost unicul furnizor de pneuri din WRC în perioada 2008-2010, însă misiunea de anul viitor se anunţă mai dificilă în condiţiile în care Michelin furnizează pneuri pentru toţi piloţii de top.

La un alt capăt a respectivei ştiri se află ideea că noul acord semnat de Pirelli cu WRC poate fi interpretat ca un semn rău pentru Formula 1, deoarece constructorul italian este unicul furnizor de pneuri din Marele Circ începând din 2011, iar sezonul curent a fost marcat de numeroase controverse cu privire la calitatea cauciucurilor, imaginea companiei fiind per ansamblu fost grav afectată.

La moment se cunoaşte doar că, deşi lucrează deja la specificaţiile pneurilor pentru anul viitor (destinate campionatului Formula 1), Pirelli nu a semnat încă noul contract cu FIA.