23.500 de mașini de la Ferrari vor fi rechemate în service!

De Inna   |  8 August, 2022

Distribuie :

Constructorul italian de automobile este nevoit să anunțe un recall pentru 23.500 de mașini, în urma unor investigații interne. Potrivit informațiilor oficiale, motivul rechemării constă în unele defecțiuni la sistemul de frânare. 

Toate mașinile afectate de recall, au fost produse începând cu anul 2004 și până în prezent. Printre acestea sunt incluse și exemplarele care au fost comercializate cu un preț de aproape un milion de euro. Pe lista modelelor afectate se numără Ferrari 430, Ferrari 488 Pista, F60 America, Ferrari 612 Scaglietti, Ferrari California, Ferrari F12, Ferrari FF, Ferrari GTC4 Lusso, Ferrari Portofino și chiar Ferrari Roma.

Investigația internă a constructorului italian arată că problemă constă în capacul rezervorului de lichid de frână. Proiectarea greșită a acestuia ar putea duce la o scurgere a lichidului de frână și la performanțe de frânare improprii. Se menționează că unele vehicule afectate vor afișa un mesaj de atenționare, iar altele vor solicita o vizită la service, cu viteză redusă. 

Oficialii Ferrari susțin că la toate vehiculele afectate se vor înlocui capacele și se va realiza un update de soft, care ar urma să notifice proprietarul într-un mod mai clar, în caz că apare o defecțiune a sistemului de frânare.