25.000 de străzi și 20.000 de localuri trebuie să cunoască la perfecție un taximetrist în Londra! Altfel nu obții licența

De Redactor AE   |  9 Octombrie, 2020

Distribuie :

London Taxi, Black Cab, sau simplu Cab, aceste mașinuțe au devenit cunoscute multora dintre voi (probabil) datorită designului său specific. Într-adevăr sunt mai speciale și foarte diferite de celelalte automobile, însă cu adevărat prețioase le fac cei aflați la volan. 

În Republica Moldova, dacă vrei să devii taximetrist este suficient să ”cunoști” orașul, să deții un permis de conducere și...cam atât. Restul sunt doar niște formalități. Nu însă și în Regatul unit, capitala Marii Britanii - Londra. Aici, pentru a obține licența de taximetrist, trebuie să frecventezi fiecare curs, iar într-un final să susțiii examenul. La The Knowledge viitorii șoferi profesioniști vor învăța peste 25.000 de străzi și 320 de trasee unice, pe o rază de 6 mile, din centrul Londrei. 

Tot cursul durează circa 34 de luni și este considerat cel mai dificil test din lume, pentru a accede la acest post de muncă. Nu doar că sunt 320 de trasee, pe care șoferii trebuie să le memorizeze, dar și la începutul sau finalul fiecărei călătorii, pe acest traseu, pe o rază de circa 800 de metri, taximetristul trebuie să cunoască abstolut toate POI (Point of Interests), cum ar fi cluburi, localuri, restaurante, sau baruri. 

Iată de ce și calificarea după examen, poate fi divizată în două categorii, badge-ul verde și galben. Eticheta Galbenă, se atribuie celor care nu au reușit să învețe decât zonele din suburbiile Londrei și Verde, pentru cei ce știu la perfecție tot orașul!

Cercetătorii au reușit chiar să studieze schimbările (creșterea în dimensiuni) ce au loc în structura creierului uman (Hipocamp) unui student care frecventează cursurile The Knowledge! 

The Knowledge, școala pentru taximetriști, a apărut în 1865 și puține s-au schimbat de atunci.