3700 de amenzi în numai 5 zile de la începutul operațiunilor INSP! Iată și ce sancțiuni au fost aplicate

De Redactor AE   |  28 Mai, 2020

Distribuie :

INSP a declanșat operațiunea ,,10 zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier", operațiune care urmează să se încheie la data de 31 mai. Au fost sancționați o mulțime de șoferi, iar datele colectate nu sunt chiar promițătoare.

Dincolo de abuzurile care au fost semnalate, în adresa angajaților INSP, nu putem să nu remarcăm faptul că această operațiune, ar trebui prelungită și mai mult, pentru a face moldovenii să înțeleagă cu adevărat faptul că nu sunt disciplinați în trafic. Chiar astăzi un șofer de Toyota Corolla, claxona insistent și grăbit, din spate, deși circulam cu viteza legală de 50 km/h.

Dar și mai terifiant sună statistica pe șoferi depistați băuți la volan. În total, INSP a depistat 139 de conducători auto în stare de ebrietate, 118 dintre care, atenție, erau în stare de ebrietate avansată! Alți 21, în stare de ebrietate minimă.

În cinci zile de la începutul operațiunii au fost sancționați 3.700 de șoferi, dintre care 2.000 de pentru depășirea limitei de viteză legală, alți 678 pentru încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, înclusiv pentru abateri ce țin de revizia tehnică periodică.

300 de automobiliști au fost amendați pentru nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră, 164 de șoferi atrași la răspundere contravențională pentru încălcarea regulilor privind permisul de conducere și, încă 114 șoferi care nu cred în eficiența centurii de siguranță și aleg să nu o cupleze.

Au mai rămas câteva zile de profilactică, fiind desfășurate operațiuni precum viteza, pietonul, monitorizarea șoferilor în stare de ebrietate și girofarul. Legat de ultima, tot astăzi, în trafic am fost martorul operațiunii în care mai mulți șoferi ignorau semnalul sonor și luminos al ambulanței, fapt pentru care au fost trași pe dreapta.

Există și latura negativă a acestor operațiuni. Mai mulți șoferi se plâng pe felul în care sunt tratați, cum li se adresează angajații INSP și cât de denigrator le este discursul în adresa șoferilor. Însă despre asta, vom scri un subiect separat.