4.000 CP și un preț de 12 milioane de dolari! A fost prezentat cel mai puternic camion din lume

De Inna   |  31 Ianuarie, 2023

Distribuie :

Thor 24 este un camion care este capabil să dezvolte o viteză de peste 210 km/h și are o putere impresionantă. De construcție s-a preocupat americanul Michael Harrah, iar procesul a durat șapte ani. 

În 2019 a fost comercializat în cadrul unei licitații cel mai puternic camion construit vreodată. La baza camionului stă un Peterbilt 359 din 1979. Americanul a optat pentru extinderea cabinei, pentru a găzdui motorul uriaș. Cel mai important element este motorul monstruos Detroit Diesel 24V-71, care de regulă se instalează pe nave maritime. Apropo, au fost instalate două astfel de motoare, prin urmare camionul are un sistem de propulsie cu 24 de cilindri, care dezvoltă 3.974 CP. 

Având o greutate de 14.515 kg, camionul este capabil să dezvolte o viteză de peste 210 km/h. Iar pentru o eficiență la frânare, a fost instalat un sistem asemănător cu cel al trenului. Iar pentru a avea un design corespunzător, americanul a instalat mai multe elemente cromate și a apelat la procedura de aerografie. 

Odată ajuns în mâinele unui colecționar din Arabia Saudită, nu s-au mai auzit noutăți despre acesta. Apropo, cumpărătorul a decis să rămână anonim. Reamintim că camionul a fost vândut în 2019 la o licitație pentru o sumă de 12 milioane de dolari, dintre care 5 milioane a fost venitul curat al lui Michael Harrah.