5 persoane au fost reținute pentru că închiriau mașini de lux cu acte false și apoi le vindeau la dezmembrări!

De Inna   |  17 Martie, 2023

Distribuie :

La București, polițiștii au adus la audieri cinci persoane, care sunt bănuite că ar fi închiriat automobile cu acte false și ulterior le vindeau la dezmembrări. Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. 

Începând cu luna noiembrie a anului precedent și până în prezent, mai multe persoane ar fi dus în eroare mai multe companii de chirie auto din București, Constanța și Cluj. Persoanele în cauză, închiriau automobile în baza unor acte false și intrau în posesia mașinilor pentru a le putea valorifica ulterior. 

Potrivit cercetărilor, s-a stabilit că bănuiții ar fi identificat pe internet companii de închirieri auto și ulterior îî apelau telefonic pentru a rezerva un automobil. Desigur că toate actele de identitate erau false. Mai mult, toate tranzacțiile erau efectuate doar în numerar.

După ce intrau în posesia automobilelor, bănuiții ar fi verificat mașinile cu un sistem de detectare a aparatelor GPS, care în scurt timp erau demontate. După întreprinderea tuturor acțiunilor, automobilele se transportau și se valorificau la centre de dezmembrări auto în raza județelor Prahova, Ilfov și Buzău. 

Conform polițiștilor, prejudiciul total a ajuns la aproximativ 75.000 de euro! Momentan, trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar altele două persoane au fost plasate în arest pentru 30 de zile.