A fost publicat clasamentul celor mai loiali șoferi! În vârful topului s-au clasat proprietarii Ford și Toyota

De Pavel   |  30 Septembrie, 2022

Distribuie :

Agenția americană de analiticp J. D. Power, a realizat un studiu în care a evaluat nivelul de loialitate al proprietarilor diferitor mărci auto. Clasamentul a fost efectuat pe baza datelor de achiziție a mașinlor noi și vânzarea celor vechi.

În două dintre cele cinci segmente de piață, Toyota s-a dovedit a fi lider în loialitate. Cu toate acestea, cel mai adesea își schimbă unele modele cu altele proprietari Ford. În același timp, experții consideră că nivelul de loialitate poate fi schimbar radical de producătorii de mașini electrice.

În segmentul premium, cei mai fideli proprietari s-au dovedit a fi clienții Porsche. Aici, în 57,4 la sută din cazuri, șoferii își schimbă mașinile pe alte modele ale acestui brand. Pe locul doi, cu un decalaj de 3,1% se află Genesis. În categoria SUV-uri de lux, proprietarii BMW și Lexus au arătat cea mai mare loialitate, care înlocuiesc mașinile acelorași mărci în 58,6 și 56,4 la sută din cazuri.

Proprietarii Toyota se disting prin loialitate în categoria de sedanuri și SUV-uri. Aceștia sunt urmați de clienții Kia și Subaru. În același timp, experții au înregistrat cea mai mare rată de loialitate în segmentul pickup-urilor. Într-un mod cumva evident, acest segment este dominat de Ford, clienții căruia în proproție de 63.8% aleg să-și cumpere alt model fără să schimbe producătorul.