A fost publicat top-ul mașinilor la care șoferii nu renunță nici după 15 ani de exploatare

De Pavel   |  26 Iulie, 2021

Distribuie :

Portalul american ISeeCars.com am publicat un clasament alcătuit din 10 mașini, pe care proprietarii nu vor să le vândă nici după 15 ani de utilizare. Lista modelelor prezintă rezultatul unei analize a 660.000 de tranzacții cu mașini second hand, produse în perioada 1981-2005, care au fost desfășurate în SUA pe parcursul anului 2020. 

În medie, doar 6.1% dintre americani și-au păstrat aceeași mașină timp de 15 ani, însă în utlima perioadă această pondere a crescut ușor. Pentru o înțelegere mai corectă a clamentului, analiștii de la ISeeCars.com, nu au luat în calcul modelele comerciale, astfel că pickup-urile mari, autoutilitarele și microbuzele nu au fost incluse în raiting.

Ei bine, în urma cercetărilor efectuate, specialiștii au ajuns la concluzia că cei mai loiali sunt proprietarii mașinilor japoneze. Astfel, toate cele 10 modele din top sunt produse de consturctori niponi. În mod așteptat, Toyota ocupă prima jumătate a raiting-ului, cu cinci modele de la care americanii nu sunt gata să-și ia rămas bun nici după 15 ani de exploatare.

Liderul clasamentului este hybridul Prius, unde circa 13.7% dintre proprietarii modelului îl păstrează chiar după 15 ani de utilizare. Pe locul doi se clasează Higlander cu 12.4%, iar pe locul trei - Tacoma cu 11.6%. Acestea sunt urmate de Sienna (11.5%) și Tundra (11.3%).

A doua jumătate de clasament este deschisă de Honda CR-V cu 10.7%, urmată de Honda Pilot (10.4%), Subaru Forester (9.8%), Toyota 4Runner (9,4%) și Sequoia (9,1%). 

Toate aceste modele sunt extrem de apreciate de șoferii americani, fiind fiabile și relativ ieftine.