A fost scos la vânzare un Mercedes-Benz S600 blindat, mașina primului președinte al Kazahstanului!

De Pavel   |  28 Noiembrie, 2022

Distribuie :

Mercedes-Benz S600 în caroseria W140 este numit cea mai celebră limuzină a anilor '90! Recent, a fost scos la vânzare un exemplar blindat al modelului, care pe lângă toate i-a aparținut primului președinte al Kazahstanului, dicatorului Nursultan Nazarbayev!

Acesta a fost produs în 1993, se prezintă într-o stare excelentă, cu un parcurs de numai 38.000 de kilometri, iar actualul proprietar spune că e gata sa-și ia rămas bun de la mașină pentru suma de 30 milioane de tenge, echivalentul a circa 61.500 euro.

Drept dovadă că este vorba despre celebrul Mercedes al lui Nazarbayev, vânzătorul publică în anunț un screenshot din baza de date și o fotografie veche în care apare un W140 cu numerele 01 KZ.  Aici însă observăm că în imaginea veche S600-le are un suport pentru steag, care însă lipsește pe mașina scoasă la vânzare.

x
x
x
x
x
x
x
x
x

 

Autorul anunțului susține că a cumpărat acet Mercedes-Benz la o licitație în 2008. Mașina are o protecție de clasa B7, adică rezistă la tragerea dintr-un Kalashnikov cu cartușe de calibru 7,62 cu miez de oțel. Cu toate acestea, după 30 de ani, protecția balistică în mod clar a cam cedat, asta vedem clar când privim geamurile, sticla cărora a început să se delamineze.

În rest, starea mașinii este una exemplară! Cromul nu s-a întunecat, interiorul gri deschis cu inserții din lemn arată îngrijit și păstrează doar câteva semne minore de uzură pe butoanele de comenzi și instrumentarul de bord.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

 

Sub capotă se regăsește legendarul benzinar V12 de 6.0 litri volum cu codul M120! Acesta eset capabil să pună la dispoziția șoferului 408 CP și 580 Nm, care fiind gestionați de o transmisie automată cu patru trepte, sunt transmiși către puntea spate.